Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διαφορετικά είδη αρχιτεκτονικής του θεάτρου στο πέρασμα των χρόνων.

Αναζητώντας ιδέες ο Οκάν από το Β1 στη βιβλιοθήκη του σχολείου  είχε μια πολύ ωραία σύλληψη.Συγκέντρωσε εικόνες για τη διαμόρφωση  των θεάτρων μέσα στους αιώνες, κάποιες πληροφορίες για την ακουστική των θεάτρων,καθώς και τα αρχαία θέατρα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.Ακολουθεί μία εικόνα στην οποία διαπιστώνουμε:
  • Το αρχαίο ελληνικό θέατρο ως αρχιτεκτόνημα είναι μια υπαίθρια αμφιθεατρική κατασκευή ημικυκλικής κάτοψης γύρω από μια κυκλική πλατεία.
  • Ένα αμφιθέατρο είναι μια δομή υπαίθριο με κερκίδες γύρω από μια κεντρική περιοχή. Τα καθίσματα μπορούν  να σχηματίζουν μια καμπύλη.
  • Στη συνέχεια υτό το θέατρο μοιάζει με  αψίδα , υπάρχει ένα προσκήνιο όπου διαδραματίζεται το έργο. Χρησιμοποιούνταν συχνά και κουρτίνες για αλλαγή σκηνικών.
  • Το θέατρο  αρένα  επιτρέπει  το ακροατήριο να παρακολουθεί .Οι ηθοποιοί επιτρέπεται να κινούνται πιο φυσικά και  δεν χρειάζεται να επικεντρωθούν  σε αποκλειστική κατεύθυνση.
  • Το μαύρο θέατρο- κουτί αποτελείται από ένα μεγάλο ορθογώνιο χώρο, συνήθως βαμμένο μαύρο ή άλλο ουδέτερο χρώμα, με καθίσματα σε μία πλευρά για το κοινό.Υπάρχει  χώρος,  για να τους   ηθοποιούς τόσο για την  εκτέλεση του έργου όσο και για ενδυματολογικές αλλαγές (παρασκήνια).
  • Στο σύνδεσμο που προτείνεται μπορείτε να περιηγηθείτε σε θέατρα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να τα επισκεφθείτε, για να κατανοήσετε και την εικόνα καλύτερα.
 κτίρια θεάτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου