Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μια δίγλωσση ιστορία αγάπης .

     Στα πλαίσια του μαθήματος «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» της Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ μιλήσαμε και αναλύσαμε τα συναισθήματα. Κυρίαρχο συναίσθημα η αγάπη και ο έρωτας στη ζωή όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα στην ηλικία της εφηβείας.

στόχοι της διδασκαλίας :
·        Να  αξιοποιήσουν οι μαθητές τις νέες  τεχνολογίες.
·        να ασκηθούν στη γραπτή έκφραση σε διάφορα είδη γραπτού λόγου ( επιστολή, δοκίμιο, περιγραφή και αφήγηση).
·        Να ασκηθούν οι μαθητές στη διαθεματική-συνεργατική προσέγγιση της γνώσης.
·        Να οργανώνουν το υλικό τους και να το παρουσιάζουν με τη μορφή γραπτής παρουσίασης. 
·        Να ασκηθούν οι μαθητές στην ενσυναίσθηση και στη γνωριμία με τον εαυτό μας με απώτερο στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

 Νεαρές μαθήτριες δημιουργούν τη δική τους ιστορία αγάπης. Η αγάπη και ο έρωτας, η αγάπη για το άλλο φύλο και ο έρωτας ως βίωμα προσωπικό, ως μια ανάγκη, ως κοινωνικό φαινόμενο, ως μια ανατροπή στη ζωή, ως ενοχικό συναίσθημα, μια απαγόρευση, μια αιτία για ρήξη με τους γονείς , μια φυσική εξέλιξη, ένα αίτημα της κοινωνίας. Θα ακολουθήσουν και άλλες ιστορίες πάντα από την οπτική γωνία των νέων συγγραφέων-μαθητών και μαθητριών-από το ΓΕΛΔΕ ΣΑΠΩΝ .


Ask dolu bir hayat…..
Ask bir kizin ve bir erkegin birbirleriyle yasadiklari guzel hislerden oturu baslar ve buyuk bir sevdaya dogru ilerler… erkek ve kiz bir sure ciktiktan sonra ciddi bir iliski baslar bunlarla beraber kiskancliklar, anlasmazliklar, ve kucuk kavgalar yasanabilir ama yinede hersey guzeldir onlar icin.  bunlardan sonra evlenmeye karar verirler dugunden sonra cocuk yapmaya karar verirler  ve cinsel iliskiye girerler kiz hamiledir ve kendini cirkin bulmaya baslar erkegini kiskanir ve 9 ayin sonunda cocuk dogar aileye yeni bir birey katildigi icin herkez cok mutludur cocuk buyur ve onunla beraber problemlerde buyur kadin cocukla ve ev isleriyle ugrasmaktan kocasina vakit ayiramaz aralarinda bir ilgisizlik baslar herseyin sonunda cocuklari evlenir ve birbirlerine daha fazla ilgili olurlar ve yillardan sonra torun sevgiside girer araya ve mutlu bir hayat surdururler…



Μια ζωή γεμάτη αγάπη
Η ιστορία αγάπης είναι για ένα κορίτσι και για ένα αγόρι που ένιωσαν  ωραία συναισθήματα  που υπάρχουν και έτσι ξεκινά και ολοκληρώνεται μια μεγάλη αγάπη.
 …Το κορίτσι και το αγόρι είχαν σχέση για πολύ καιρό. Έτσι  ξεκίνησε μια σοβαρή σχέση και μαζί με αυτήν αρχίζουν οι  ζήλειες... Δεν μπορούν να συνεννοηθούν  και μαλώνουν, αλλά δεν τους νοιάζει. Μετά από αυτά  ακολουθεί μια ζωή  γεμάτη αγάπη.

Παντρεύονται και …κάνουν οικογένεια είναι πολύ χαρούμενοι όλοι. Επειδή η  οικογένεια  μεγαλώνει το παιδί και τα προβλήματα αρχίζουν  να μεγαλώνουν . Αφού η  γυναίκα ασχολείται με το παιδί και τις δουλειές του σπιτιού, δεν μπορεί να βρει χρόνο για τον άνδρα της. Σταδιακά χάνεται η μαγεία της σχέσης .
Το ερωτευμένο ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει τη ζωή . Δουλεύουν, δουλεύουν  , για να παντρευτούν τα παιδιά τους. Και έτσι ΕΊΝΑΙ  ΩΡΑΊΑ  Η  ΖΩΉ …. Αποκτούν και εγγόνια …
Επιμέλεια τα κορίτσια του Α2 :Νεσρίν, Μπερίν, Σεννούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου