Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Περίοδος εξετάσεων... έρωτος και αναμονής του θέρους.

 Περιηγήθηκε στο Διαδίκτυο, επισκέφθηκε ιστολόγια,αναζήτησε πληροφορίες και τελικά συνέθεσε μια δική του εργασία. Ο μαθητής προτείνει ένα παραμύθι, μας διεγείρει συναισθηματικά με σκέψεις για τον έρωτα και την αγάπη,μας μιλάει για τον κεραυνοβόλο έρωτα, ένα δάνειο ιδεών, για να χρησιμοποιήσουμε την επίκαιρη έκφραση της ελληνικής οικονομίας!
 του ΒΕΪΣΕΛ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.
Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να πίξουν κρυφτό.
Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε:
«Τι είναι το κρυφτό;».
Ο ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια-την οποία δεν την ενδιάφερε ποτέ τίποτα-να παίξουν κι αυτοί.
Αλλά υπήρχαν πολύ που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και ο 'Άνανδρος δεν ήθελε να ρισκάρει.
«Ένα, δύο, τρία» άρχισε να μετράει η Τρέλα. Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο οποίος με την δύναμη του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο. Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της οπότε την άφηνε ελεύθερη . Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα. Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μόνο για αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο.
Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί. «....1000» μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει.
Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά αφού δεν είχε κρυφτεί και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό για θεολογία. Ένιωσε τον «ρυθμό» του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί. Σιγά σιγά  τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα.
 Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογγητό πόνου.
Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια.
 Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζήταγε συγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα.
Κι έτσι από τότε ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
H αγάπη δεν ξέρει από αξιοπρέπεια. Η αγάπη είναι μεγαλειώδης και τολμηρή.
Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση.
Εάν θέλετε ν' αγαπήσετε, πρώτα απ' όλα να μάθετε να συγχωρείτε.
Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει το μακρόχρονο χωρισμό, αλλά εκείνη που αντέχει την μακρόχρονη οικειότητα.
Σ'αγαπώ γιατί δεν μπορώ καν να θυμηθώ αν ποτέ υπήρξα πραγματικά ευτυχισμένος πριν από εσένα...
Όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν..>>
Τα γεράματα δεν σε προστατεύουν από τον έρωτα. Όμως ο έρωτας σε προστατεύει από τα γεράματα
Έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης.
Δεν αγαπάς μία γυναίκα επειδή είναι ωραία, είναι ωραία επειδή την αγαπάς. . .

Κεραυνοβόλος Έρωτας  
O έρωτας λένε δεν έχει λογική και όρια . Δεν είναι κάτι που απλά με μια λέξη μπορεί να ορισθεί και να πούμε ότι έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί πολλοί και διαφορετικοί ορισμοί. Όσο αφορά τα όρια του απλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν . Ο έρωτας μπορεί να εμφανιστεί με πολλές μορφές. Έρωτας Κεραυνοβόλος, παιδικός έρωτας, έρωτας που προκύπτει μετά από μακροχρόνια φιλία και πολλές άλλες μορφές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την πιο δύσκολη μορφή του ίσως, τον κεραυνοβόλο έρωτα. Αυτόν που δεν απαιτεί πολλά , του αρκεί μια ματιά , μια κουβέντα, ένα βλέμμα για να κάνει την         εμφάνιση του. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να υπάρχει, άλλοι αν τους ρωτήσεις θα σου πουν τι λες καλέ εμένα μου έχει συμβεί και πολλές φορές μάλιστα (και πολλές φορές ε; δεν μας δίνεις και μας μία;). Το πιστεύεται ή όχι η ύπαρξη του κεραυνοβόλου έρωτα αποδεικνύεται και επιστημονικά . Η ύπαρξη του έρωτα επιβεβαιώνεται και από το επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο υποστηρίζουν, ότι από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με κάποιον άλλο "προβλέπουμε" το είδος της σχέσης που μπορούμε να έχουμε μαζί του και αυτό μας βοηθά να καθορίσουμε την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε έναν δεσμό ή μια φιλία.
  
Ο κεραυνοβόλος έρωτας όμως πέρα από θεωρίες τι μπορεί να είναι στην πράξη; Όταν βλέπουμε κάποιον για πρώτη φόρα και κατευθείαν νιώθουμε μέσα μας ένα περίεργο συναίσθημα, μια αδικαιολόγητη αμηχανία , ένα έντονο πάθος. Όταν βλέπουμε τον ίδιο άνθρωπο για 2 μήνες , δεν έχουμε προσέξει καν την ύπαρξη του και ένα απλό μήνυμα του και λίγο ενδιαφέρον ανατρέπει τον κόσμο μας, διαταράσσει το είναι μας και ξαφνικά θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί του την κάθε στιγμή μας.

Όταν έχουμε σχέση με κάποιον άνθρωπο για ένα διάστημα όχι πολύ μεγάλο και ξαφνικά κάτι αλλάζει, νιώθουμε ένα έντονο πάθος , την επιθυμία να είμαστε συνέχεια μαζί. Αν σας έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω, τότε πιστεύω πως ναι έχετε πέσει και εσείς θύμα του. Γιατί κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι μόνο η γνωστή διαφήμιση, do you believe in love with the first sight, second sight;
 
Το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσο αυτή η μορφή του έρωτα μπορεί να αντέξει και να εξελιχθεί σε ουσιαστική σχέση. Αυτό το αρχικό μοναδικό συναίσθημα της αμηχανίας, της νευρικότητας, των ασυνάρτητων συλλογισμών, της ανυπομονησίας, του έντονου ερωτισμού μπορεί να κρατήσει;

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τους χειρισμούς και τις αντοχές και των δύο. Αν εν τούτοις βρεθεί η χρυσή τομή, τότε αυτός ο έρωτας δεν θα σβήσει ποτέ. Ο ποιητής ωστόσο θα ρωτήσει: και γιατί ρε Μαράκι αφού το φινάλ το γνωρίζουμε να κεραυνοβοληθούμε;
 
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, αρχικά γιατί όσοι προσπάθησαν να αντισταθούν δεν το κατάφεραν , δεν είναι κάτι που το επιλέγουμε , απλά συμβαίνει και δεύτερον αν και στο τέλος δεν υπάρχει happy end, αξίζει να ζήσεις το ταξίδι, να νιώσεις , να τσαλακωθείς.

 Φιλική Συμβουλή: Κεραυνοβόλος ή μη, ο έρωτας είναι σαν το πιάνο. Στην αρχή παίζεις ακολουθώντας τους κανόνες, στην συνέχεια ξεχνάς τους κανόνες και παίζεις ακολουθώντας την ψυχή σου (και ότι είναι να συμβεί , θα συμβεί .....)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου